Tip & Tricks

Et godt serviceeftersyn forlænger bilens levetid

Hvis man har nyere bil med garantiordning, er det ofte et krav, at du besøger dit autoriserede værksted en gang om året, så de kan lave et eftersyn af bilen og sørge for, at fabriksgarantien bevares. Men hvad nu, hvis din bil er af lidt ældre dato? Er din bil uden for fabriksgarantien, er det stadig en rigtig god ide at få foretaget et ordentligt serviceeftersyn. Faktisk er det blot endnu vigtigere at få kigget på sliddelene en gang i mellem, når der ikke indkaldes til fabrikantenss eget serviceeftersyn.

Der er selvfølgelig det lovpligtige syn, men de udbedrer ikke noget, de forklarer blot, hvad der skal forbedres. Og jo tidligere i processen, man opdager en eventuel fejl eller noget, der skal udskiftes, jo billigere er det. Derfor er det en god ide at overholde det årlige syn, også selvom fabriksgarantien er udløbet. Og det er der rig mulighed for, bl.a. i og omkring Fredericia og Middelfart.

Mange kan foretage autoriseret serviceeftersyn

Også selvom fabriksgarantien stadig er gældende kan der være fordele ved at bruge et værksted, som ikke er dit bilmærkes værksted. Ofte kan de gøre det billigere, selvom de vedligeholder bilens fabriksgaranti. Det er tilfældet, da de overholder de foreskrifter som bilfabrikanten kommer med. Hvis dette ikke blev overholdt kunne det alligevel være ligegyldigt. De foretager altså i princippet et helt identisk serviceeftersyn som dit eget bilmærke ville lave. Og det betyder heller ikke, at kvaliteten er anderledes. Hvis man kender sin mekaniker eller stoler rigtig meget på ham eller hende, er det ofte en ligeså god handel af få det gjort der. Og ligger der ikke fx en Hyundai i Fredericia eller Middelfart, er der mange muligheder for alligevel at få foretaget et autoriseret eftersyn.

Mange autoværksteder tilbyder forskellige størrelser og typer af serviceeftersyn. Med størrelse menes der de ting, som indgår i selve eftersynet. Nogle omfatter blot skift af olie samt en lang række standardting fra branchen. Vil du have lidt mere, skifter mange også pollenfilter og det dyre eftersyn indeholder også udskiftning af luftfilter og brændstoffilter.

Effektive serviceeftersyn i dit lokalområde

Som sagt er det stadig vigtigt, hvis ikke endnu vigtigere, at overholde serviceeftersyn selvom bilens fabriksgaranti er udløbet. Hvis ikke er du i større risiko for at opleve nebrud eller driftstop mens du bruger bilen, hvilket kan blive en dyr affære. Ting som olieskift er noget af det mest essentielle, du kan foretage på din bil. Forkert olie eller mangel på olie, kan ødelægge din bil en gang for alle. Hvis der ikke er smørelse nok i motoren, brænder den simpelthen sammen. Og så bliver det først rigtig dyrt. Det er lige før, at du ligeså godt kan købe en ny bil. Og er det uden for fabriksgarantien, er der ingen kære mor. Netop derfor er det altafgørende, at du får foretaget et serviceeftersyn med årlig tilbagevenden.

I trekantsområdet nær både Fredericia og Middelfart er der rigtig gode muligheder for at få foretaget et effektivt serviceeftersyn af et værksted, som sørger for biler både med og uden fabriksgaranti.