En af de nyeste former for energi, du kan have i dit hus, er solvarme. I stedet for at have fjernvarme eller måske et oliefyr kan du installere solceller på taget eller i haven og få installeret et anlæg, som gør, at du også kan bruge energien fra solen i din dagligdag. Det er med til at holde på klodens ressourcer lidt længere.
For nogle kan det være et stort skridt at skifte hele husets energiforsyning ud med solenergi, så derfor kan det være en god idé at overveje det nøje, inden du begiver dig ud i installationer og omlægning.
Hvordan virker solvarme?
Når der skal installeres solvarme i et hus, er der flere komponenter, som skal installeres. Der er selvfølgelig solfangerne, som normalt sidder på husets tag og samler solens stråler. Nogle steder står de også på jorden for at kunne samle ekstra meget lys.
Fra solfangerens varme bliver væsken i en beholder opvarmet på en sådan måde, at det ikke fordamper eller bliver fryser. Herfra bliver vandet så pumpet ud i huset til dét, det nu skal bruges til.
Mellem beholderen og solcellerne skal der selvfølgelig installeres rør, som trækkes fra taget og ned til beholderen. Og hvis den står i huset, skal der lægges rør hele vejen. Det skal man også have med i sine overvejelser.
Det skal du overveje
Inden du begiver dig ud at få installeret solcellerne på taget, er der flere ting, du bør overveje i forbindelse med solvarme. Først og fremmest kan du tænke over, om det er lige nu, du skal have det sat op og installeret. Måske er det først om et år eller to, når du alligevel skal have et nyt fyr.
Der kan være bestemte regler i hver enkelt kommune, om brugen af solceller. For eksempel kan det være, hvis du bor i Sønderborg kommune, at der er bestemte regler for, om du ”bare” må sætte solceller op. Det bør du undersøge først.
Der kan også være andre regler, som skal undersøges. Her kan det være en god idé at få fat i en bygningsinstallatør, som kan give dig gode råd. Det gælder for eksempel i forhold til din nabo, eller måske om huset i det hele taget kan bære solceller.
Find også ud af, hvad dine behov egentlig er. Er I en familie på fem, skal det være et noget større anlæg, der skal installeres, end hvis du er enkelt person i huset. Og derfor også hvad anlægget skal bruges til. Skal det bare være vandet, det skal varme, eller skal det også bruges til rumvarme. I den forbindelse er det også værd at finde ud, hvordan pladsen i huset er til sådan et anlæg.
Få det installeret i dag
Lyder det som om, at det kunne være noget for dig og dit hus, så handler det om at få fat i den nærmeste installatør i dit område. Bor du eksempelvis i Sønderborg som med eksemplet før, så find en installatør, som kender Sønderborg kommune og reglerne i byen. På den måde kan du få tjekket op på de forskellige regler og muligheder meget hurtigt.
Du kan læse mere om solvarme, og hvordan du kan få det installeret i det sønderjyske hos: kobbero-vvs.dk/.
Ofte er der mulighed for at få et uforpligtende tilbud eller inspektion, så du kan få tjekket op på de forskellige ting og muligheder, inden du minder dig til noget. For det kan jo være, at det ikke er lige netop solvarme, du skal have. Men en af de andre muligheder, der er for alternative energikilder. For eksempel vindenergi.
Seneste kommentarer